Skip to main content

Heerlijk om met de zon op het terras te zitten, toch? Wij vinden van wel, maar we weten ook dat het soms te warm is en de zon te fel. Dan is het wat minder lekker om in de volle zon te zitten. Met een knikarmscherm, ook wel bekend als zonnescherm, kunt u een deel van het terras van schaduw voorzien. Een knikarmscherm heeft echter niet genoeg bereik om het gehele terras te beschermen tegen de zon. Gelukkig is er nog de terrasoverkapping! En bij een terrasoverkapping met een uitschuifbaar dak kunt u zelf bepalen of u het terras in het zonnetje zet of lekker koel houdt met schaduw.

suncircle projects - horeca overkapping met uitschuifbaar doek terras

Voordelen van een terrasoverkapping met uitschuifbaar dak

Het grote voordeel hebben we net al benoemd: de vrijheid om zelf te bepalen of de overkapping open of dicht is. Met een uitschuifbare terrasoverkapping kunt u daardoor een heerlijk open terras hebben, maar kunt u ook volledig beschermt zitten tegen weer en wind als u ervoor kiest om ook voor windvaste screens verschuifbare glazen wanden te gaan. In combinatie met een terrasheater kunt u dan het hele jaar door genieten van een warme tuinkamer.

Verder is een belangrijk voordeel dat de verdiepingen boven de terrasoverkapping nog goed bereikbaar zijn als het is opengeschoven. Hierdoor kunnen ramen nog goed gewassen worden en kan de zonwering op de gevel en de gevel zelf eenvoudig onderhouden worden. Een terrasoverkapping kan ook worden voorzien van screens of glas aan de voor- en zijkanten, waardoor u het terras volledig kan afsluiten en ook weer kan openen.

De voordelen van een terrasoverkapping met uitschuifbaar dak

  • Vrijheid om zelf te bepalen wanneer u in de zon of schaduw zit
  • Het hele jaar door genieten van uw terras
  • Verdiepingen boven de overkapping zijn bereikbaar voor schoonmaak en onderhoud
  • In combinatie met screens en/of glas sluit u de overkapping geheel af
Maatwerk terrasoverkapping met lamellen - suncircle projects barneveld move

Soorten uitschuifbare daken bij terrasoverkappingen

Als u een terrasoverkapping wilt met uitschuifbaar dak, kunt u kiezen uit twee varianten: een overkapping met een uitschuifbaar doek als dak en een overkapping met een uitschuifbaar dak van lamellen. Beide varianten hebben hun eigen voordelen, dus welke het beste past bij u ligt aan uw situatie en uw wensen.

Terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen als dak - Suncircle Projects

Terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen als dak

Een lamellen dak voor uw terrasoverkapping heeft een strak en hoogwaardig uiterlijk. De lamellen hebben het uiterlijk van ‘normaal’ dak, maar kunnen met een druk op de knop plaatsmaken voor de zon. Lamellen kunnen de zon volledig weren en weren ook wind, regen en sneeuw. Daarnaast kunnen de lamellen van uw terrasoverkapping voorzien worden van isolatiemateriaal, waardoor ook hitte en kou tegengehouden kunnen worden. Als u ervoor kiest om uw terrasoverkapping ook te voorzien van uitschuifbare glazen wanden kunt u van uw terras dus een échte extensie van uw woning maken, ongeacht het seizoen.

Voordelen van uitschuifbare lamellen als dak

  • Volledige zonwering op uw terras
  • Bescherming tegen regen, wind en sneeuw
  • Met uitschuifbare glazen wanden maakt u een extensie van uw woonkamer

Alternatief: Terrasoverkapping met een dak van draaibare lamellen.

Een alternatief voor uitschuifbare lamellen zijn draaibare lamellen. Dit is een wat eenvoudiger systeem, waarmee u de zoninval op uw terras kunt regelen. Hierdoor is het systeem voordeliger en kunt u met een lagere instapprijs alsnog genieten van de kwalitatief hoogwaardige zonwering die lamellen te bieden hebben. Nadeel is wel dat het dak niet volledig open kan, dus u zult altijd een schaduwlijn op uw terras hebben. Daarnaast is het hierdoor ook moeilijker om bij de gevel en de ramen van de eerste verdieping te komen.

Brochure aanvragen
Terrasoverkapping met uitschuifbaar doek - suncircle projects barneveld maatwerk 2

Terrasoverkapping met een dak van doek

Voor uw terrasoverkapping met een uitschuifbaar dak van doek weert u de zon op uw terras, maar weert u niet al het licht zoals lamellen dat doen. Hierdoor wordt het minder donker op uw terras en dus ook minder donker in uw woning. Het doek wat wordt gebruikt is gemaakt van waterdicht PVC, wat betekent dat zon, regen en wind worden geweerd. Zelfs een pak sneeuw van tot wel 20 cm dik kan probleemloos op dit doek blijven liggen. Door de zijkanten te voorzien van windvaste screens of glazen schuifwanden zondert u het terras af van buiten. Hitte en kou worden wel minder geweerd dan bij een overkapping met een uitschuifbaar lamellen dak.

Voordelen van een dak van doek

  • Volledige zonwering, zonder al het licht te verliezen
  • Bescherming tegen wind, regen en sneeuw
  • Uit te voeren met uitschuifbare glazen wanden of ritsscreens
Terrasoverkapping met uitschuifbare horizontale doekoverkapping - Suncircle Projects

Horizontale doekoverkappingen en doekoverkappingen met afschot

Voor een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek als dak kunt u kiezen uit twee varianten: een horizontale doekoverkapping en een doekoverkapping met afschot. De horizontale doekoverkapping ligt volledig recht op de overkapping en hoeft dus niet schuin gemonteerd te worden. Hierdoor is het dichtmaken van de overkapping eenvoudiger en kan de overkapping los van de gevel worden geplaatst. Een doekoverkapping met afschot loopt licht diagonaal, hierdoor hoeft de overkapping aan de zijkanten niet voorzien te worden van afvoergoeten. Dit geeft een strakker uiterlijk en is vaak ook een voordelige keuze.

Brochure aanvragen
Terrasoverkapping met uitschuifbaar doek Kinderhospice | SunCircle Projects

Uw terrasoverkapping met schuifdak van SunCircle Projects

Wilt u een terrasoverkapping met uitschuifbaar dak voor uw terras? Dan kunnen wij u verder helpen. Doordat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom bent u welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

Bezoek onze showroom