Skip to main content

Een terrasoverkapping in de tuin, wie wil dat niet? Een heerlijke, schaduwrijke plek om te ontspannen en te genieten. Als u een overkapping wilt plaatsen in uw eigen tuin zijn er veel opties waaruit u kunt kiezen. Een daarvan is het type dak wat op de overkapping komt. Een populaire keuze is het lamellendak en in dit artikel leggen we uit wat de voordelen van een lamellendak voor een terrasoverkapping zijn.

De voordelen van een lamellen overkapping - Suncircle Projects

De voordelen van een lamellen overkapping

Een overkapping met een lamellendak heeft een aantal voordelen in vergelijking met overkappingen met andere daken. Van zonwering tot isolatie en nog veel meer. We hebben de mooiste voordelen voor u op een rijtje gezet.

terrasoverkapping-uitschuifbare-lamellen-glazen-schuifwanden-rockanje-038-suncircle-projects (voordelen lamellen terrasoverkapping)

Volledige controle over de lichtinval met een lamellen overkapping

Lamellen kunnen het zonlicht volledig weren. Hierdoor heeft u geen last van de zon op uw terras en blijft het terras ook lekker koel. Ideaal voor de warme zomerdagen! Lamellen terrasoverkapping hebben als groot voordeel dat ze draaibaar of uitschuifbaar zijn. Hierdoor heeft u de controle over de lichtinval op uw terras.

Voordelen van uitschuifbare en draaibare lamellen

Als u gaat kiezen tussen uitschuifbare en draaibare lamellen voor uw terrasoverkapping is het belangrijk om te kijken welk van de twee het beste past bij uw wensen. Draaibare lamellen zijn een voordelige keuze, maar kunnen niet weggeschoven worden. Hierdoor blijven er schaduwlijnen bestaan, ook als de lamellen helemaal openstaan. Bij uitschuifbare lamellen is dat niet zo. Deze kunnen volledig worden weggeschoven. Uitschuifbare lamellen zijn daarom ook prijziger dan draaibare lamellen.

Draaibare lamellen overkapping voor bescherming tegen regen en wind

Lamellen beschermen tegen weer en wind

Lamellen overkappingen zijn niet alleen ideaal voor het weren van de zon. Ook in andere weersomstandigheden maken ze uw terras aangenaam. Zo zijn lamellen 100% waterwerend en houden ze ook de wind tegen. Als u kiest voor verwarmde lamellen kan zelfs sneeuw van uw terras geweerd worden. De lamellen zorgen er dan voor dat de sneeuw smelt en het water via de goten wordt afgevoerd.

De voordelen van een lamellen terrasoverkapping met schuifluiken

Optimale klimaatbeheersing voor uw overkapping

Of u nu in de zomer de warmte wilt weren onder uw terras of juist in de winter de warmte wil vasthouden, een goede isolatie is altijd belangrijk. Bij een overkapping met een dak van lamellen kunt u er daarom voor kiezen om het dak uit te voeren met geïsoleerde lamellen. Deze lamellen zijn voorzien van extra isolatie en zijn daardoor minder beïnvloed door de buitentemperatuur. Ze warmen minder snel op in de zomer en koelen minder snel af in de winter. Goed voor het comfort én voor het energieverbruik.

Volledige afsluiting met screens, wanden en luiken

Wilt u het terras volledig kunnen afsluiten van de rest van de tuin? Dan kunt u ervoor kiezen om screens, glazen schuifwanden en luiken aan uw terrasoverkapping toe te voegen. Hiermee creëert u privacy en zorgt u ervoor dat de temperatuur onder uw overkapping stabiel blijft. Screens kunnen zelfs strak in de goot verwerkt worden zodat ze volledig uit het zicht zijn als ze ingerold zijn.

Lees meer over screens, wanden en luiken
Luxe uitstraling als voordeel van een Terrasoverkapping met uitschuifbaar lamellendak en glazen schuifwanden in Rockanje 029 Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Lamellen hebben een luxe uitstraling

Lamellen geven een strakke uitstraling aan uw overkapping. Een gesloten lamellen dak sluit mooi aan op de overkapping en weert zonlicht volledig. Ook zijn lamellen in diverse kleuren beschikbaar. Hierdoor kunt u de lamellen mooi laten aansluiten bij de rest van de overkapping en zelfs bij uw woning.

Verlichting als voordeel van terrasoverkapping uitschuifbare lamellen glazen schuifwanden

Uit te breiden met verschillende opties

Naast de eerder genoemde wanden, luiken en screens zijn er nog meer opties die beschikbaar zijn voor uw terrasoverkapping. Wilt u het hele jaar door genieten van uw terras? Dan zijn ingebouwde heaters een mooie optie. Deze heaters verwarmen uw terras en in combinatie met screens, wanden of luiken kunt u de warmte goed vasthouden. Vindt u het heerlijk om tot in de late uren nog op uw terras te zijn? Dan is ingebouwde overkapping verlichting een mooie optie. De verlichting is verwerkt in de goot en neemt daardoor geen extra ruimte in.

Uw lamellen terrasoverkapping van SunCircle Projects

Wilt u een maatwerk lamellen overkapping voor uw terras? Dan kunnen wij u verder helpen. Doordat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom bent u welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

Maak een afspraak