Skip to main content

Een terrasoverkapping is een heerlijke toevoeging aan iedere tuin! Met een terrasoverkapping kunt u heerlijk in de schaduw en verkoeling zitten, zelfs op de warmste dagen. Met een maatwerk terrasoverkapping waar het dak van open kan, heeft u zelfs de vrijheid om zelf te kiezen of u in de zon zit of in de schaduw!

Bij een maatwerk terrasoverkappingen zijn er veel mogelijkheden. Uiteraard is dat fijn, want dat betekent dat u een terrasoverkapping kunt samenstellen die helemaal past bij uw wensen en situatie. Het betekent echter ook dat het ontwerpen of uitkiezen van een terrasoverkapping moeilijker kan zijn. Om u te helpen bij dit proces leggen we graag uit welke overkapping het beste past bij u en uw situatie.

Terrasoverkapping met doek Kinderhospice | SunCircle Projects Terrasoverkapping met uitschuifbaar lamellendak en glazen schuifwanden in Rockanje 029 Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Wat is de beste overkapping voor mijn tuin?

Door de vele verschillende opties is het niet mogelijk om een specifieke terrasoverkapping de eerzame titel ‘beste overkapping’ te geven. De reden dat er zoveel opties zijn heeft alles te maken met het feit dat iedereen wat anders van zijn of haar terrasoverkapping vraagt. Daarnaast verschilt het ook per tuin wat voor soort terrasoverkapping het beste past. Meetwerk en maatwerk kunt u aan ons overlaten en wij helpen u graag verder bij het samenstellen van uw ideale terrasoverkapping. We lopen daarom de belangrijkste opties even langs.

Uitschuifbare terrasoverkapping met doek - RVKO - Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek

Met een uitschuifbaar doek in uw terrasoverkapping kiest u er zelf voor of u in de zon wilt zitten of niet. Het doek weert de zon op uw terras, maar laat nog wel licht door. Dit zorgt ervoor dat het overdag niet te donker wordt op uw terras. Door middel van een automatisch systeem kunt u het doek in of uitschuiven, met een druk op de knop is het al geregeld. Het doek wat wij hiervoor gebruiken is bestand tegen regen en sneeuw en kan dus het hele jaar door gebruikt worden. Water wordt via het doek naar de goten geleid en netjes via de palen van de overkapping afgevoerd.

De voordelen van een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek

  • Het doek zorgt ervoor dat het terras lekker koel blijft
  • Licht komt deels nog door het doek waardoor het niet donker is op uw terras
  • Regen wordt via het doek naar de goten geleid
  • Een uitschuifbaar doek is een voordeliger dan bijvoorbeeld lamellen
  • Met een overkapping aan de gevel blijft het huis ook koeler
Luxe uitstraling als voordeel van een Terrasoverkapping met uitschuifbaar lamellendak en glazen schuifwanden in Rockanje 029 Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Een lamellen terrasoverkapping

Een lamellendak maakt van uw terrasoverkapping een ware extensie van uw woning. Lamellen weren het zonlicht volledig en hebben ook een goede isolerende werking. Er zijn zelfs extra isolerende lamellen die de temperatuur nog beter vasthouden en ook geluiden van bijvoorbeeld regen sterk verminderen. Lamellen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en zijn dus mooi af te stemmen met het uiterlijk van uw woning. Voor onze terrasoverkappingen bieden wij zowel draaibare als uitschuifbare lamellen aan.

De voordelen van een lamellen terrasoverkapping

  • Lamellen weren zonlicht volledig
  • Lamellen met extra isolatie weren kou en geluid
  • Verkrijgbaar in een draaibare en uitschuifbare variant
  • Met een overkapping aan de gevel blijft het huis ook koeler
suncircle projects - draaibare lamellen overkapping 23 Terrasoverkapping met uitschuifbaar lamellendak en glazen schuifwanden in Rockanje 029 Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Een terrasoverkapping met draaibare lamellen

Met een terrasoverkapping met draaibare lamellen regelt u de mate van zon op uw terras door de stand van de lamellen aan te passen. Draait u de lamellen volledige open, dan kunt u heerlijk genieten van de zon. Is de zon te fel, dan kunt u de lamellen deels of volledig dicht draaien. 

Het grote voordeel van draaibare lamellen is dat u kunt controleren hoeveel zon er op uw terras komt. Ook als de lamellen deels openstaan kunt u genieten van de schaduw, zonder teveel licht te verliezen. Daarnaast zijn draaibare lamellen voordeliger dan de uitschuifbare variant. Een nadeel is wel dat de lamellen niet volledig uit het zicht onttrokken kunnen worden, ook als ze volledige open staan zijn ze nog zichtbaar.

terrasoverkapping uitschuifbare lamellen glazen schuifwanden rockanje 039 suncircle projects Terrasoverkapping met uitschuifbaar lamellendak en glazen schuifwanden in Rockanje 029 Suncircle Projects (De beste overkapping voor uw tuin)

Een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen

Een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen biedt u de vrijheid om in de volle zon of in complete schaduw te zitten. De lamellen kunnen automatisch weg worden geschoven met een druk op de knop. Wilt u een deel van het terras in de schaduw en een deel in de zon? Geen probleem. De lamellen kunnen zo ver uitgeschoven worden als u wilt. Dit maakt dat een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen die ideale extensie is van uw huis.

Extra opties voor uw terrasoverkapping

Naast de verschillende soorten daken zijn er ook nog andere opties waar u uit kunt kiezen voor uw terrasoverkapping. Wilt u de overkapping eenvoudig kunnen afsluiten van de rest van de tuin? Dan zijn ritsscreens of glazen schuifwanden een mooie optie. Met ritsscreens weert u de zon die vanuit de zijkanten onder de overkapping kan komen en houdt u ook wind en regen tegen. Met glazen schuifwanden kunt het terras volledig weren van wind en regen en behoudt u het zicht naar uw tuin. Ook hebben glazen schuifwanden een goede isolerende werking, waardoor de temperatuur onder overkapping behouden blijft.

Later op de avond verdwijnt de zon en wordt het kouder en donker, voor veel mensen vaak het teken om naar binnen te gaan. Dat vinden wij zonde! Bij onze overkappingen kunt u daarom verwarming en verlichting laten inbouwen. Hierdoor geniet u de hele dag door, zelfs het hele jaar door, van uw overkapping.

De voordelen van een lamellen overkapping - Suncircle Projects

Ik wil een vrijstaande overkapping, waar kan ik die het beste plaatsen?

Vaak wordt een terrasoverkapping aan de gevel van uw woning geplaatst. Het terras bevindt zich bij de meeste huizen namelijk bij de achterdeur. Als u een comfortabele zithoek wilt creëren die los staat van uw woning is een vrijstaande overkapping natuurlijk een mooie optie. De ideale plaats van een vrijstaande terrasoverkapping is afhankelijk van uw tuin en uw wensen. Het belangrijkste is om te bepalen waar u graag een zithoek wilt creëren in uw tuin. Een terrasoverkapping kan namelijk op vrijwel elke plek in de tuin geplaatst worden. Graag denken wij hierin met u mee.

Uw terrasoverkapping van SunCircle Projects

Wilt u een maatwerk terrasoverkapping voor uw terras? Dan kunnen wij u verder helpen. Doordat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom bent u welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

Maak een afspraak