Skip to main content

Een terrasoverkapping is een echte aanwinst voor uw tuin en met een lamellen overkapping kunt u de zon volledig weren van uw terras. Omdat elk huis zijn unieke kanten heeft, is een maatwerk terrasoverkapping vaak de mooiste en meest kwalitatieve keuze. Voor maatwerk is er echter geen vaste prijsindicatie, dus als u zich aan het oriënteren bent is het lastig in te schatten wat voor prijzen u kunt verwachten. Om u meer inzicht te geven hebben we een overzicht gemaakt van wat een maatwerk lamellen overkapping kan kosten en welke onderdelen er invloed hebben op de prijs. Ook hebben we een aantal terrasoverkappingen uitgewerkt, waar we een prijsindicatie bij geven. Als u dus meer wilt weten over de kosten van een maatwerk lamellen overkapping kunnen we zeker aanbevelen om door te lezen.

Maatwerk terrasoverkappingen hebben geen vaste prijs

Maatwerk terrasoverkappingen worden in overleg met u op maat gemaakt. Dit betekent dat er geen vaste prijzen zijn te geven aan maatwerk terrasoverkappingen. De prijs van een maatwerk terrasoverkapping is namelijk afhankelijk van het type terrasoverkapping wat u wilt, het formaat van de terrasoverkapping en uw woonsituatie. Hoewel we geen vaste prijzen hanteren, hebben we wel een prijsindicatie voor een aantal basismodellen.

Wat heeft invloed op de kosten?

Zoals gezegd zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. Het formaat van de terrasoverkapping, de techniek van de lamellen en de verdere opties hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden lopen we de opties even langs.

Formaat en vorm van uw lamellen overkapping

Het formaat van uw maatwerk lamellen overkapping heeft uiteraard invloed op de uiteindelijke prijs. Een lamellen overkapping heeft een hogere instapprijs dan een overkapping met een dak van doek. Dit komt voornamelijk doordat er meer aluminium wordt gebruikt. Doordat de motoriek van lamellen terrasoverkapping modulair te koppelen zijn, is het mogelijk hele grote afmetingen te realiseren. Als een terrasoverkapping dermate groot wordt dat er een zwaardere motor nodig is, zal de prijs wel sneller stijgen.

Uitschuifbare of draaibare lamellen

Bij lamellen terrasoverkappingen kunt u kiezen voor draaibare of uitschuifbare lamellen. Draaibare lamellen kunnen alleen open en dicht worden gedraaid. Uitschuifbare lamellen kunnen ook worden weggeschoven, met een compleet open dak als resultaat.

Wel of geen isolatie

Het isoleren van de lamellen brengt vele voordelen met zich mee. Naast dat geïsoleerde lamellen de temperatuur onder de overkapping vast kunnen houden, zorgt het ook voor minder geluid onder uw terrasoverkapping. Het geluid van tikkende regen wordt sterk verminderd, waardoor het nog comfortabeler is onder uw terrasoverkapping. Isolatie voor lamellen wordt tegen een meerprijs geleverd. Het formaat van uw terrasoverkapping heeft natuurlijk invloed op de uiteindelijke meerprijs.

Screens of glazen wanden

Om uw lamellen overkapping helemaal af te maken zijn er screens, glazen schuifwanden en schuif- of vouwluiken. Hiermee kunt u de overkapping volledig afsluiten van de rest van de tuin en is het terras als extensie van uw kamer te gebruiken. Screens weren de zon van uw terras en belemmeren het zicht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat het op uw terras lekker koel is en u genieten kunt van uw privacy. Ook kunnen screens vrijwel onzichtbaar worden weggeborgen. Nadeel is wel dat het zicht naar buiten ook deels belemmerd is en dat screens de wind niet helemaal weert.

Glazen schuifwanden hebben een luxueuze uitstraling en weren de wind volledig, waardoor ook de temperatuur op koudere dagen aangenaam blijft. Daarnaast heeft u nog vol zicht op uw tuin. De schuifwanden zijn echter niet volledig uit het zicht als ze open staan en de zon kan uw terras nog wel opwarmen. Doorgaans zijn glazen schuifwanden ook prijziger dan screens.

Schuif- en vouwluiken geven uw overkapping een karakteristieke uitstraling. Onze luzueuze luiken kunnen uw lamellen overkapping volledig afsluiten van de rest van de tuin. Hierdoor wordt zon, wind, regen en hitte of kou optimaal geweerd. Schuif- of vouwluik maken van uw overkapping een échte extensie van uw woning.

Verwarming en verlichting

Om het hele jaar door te kunnen genieten van uw terrasoverkapping kunnen wij deze voor een meerprijs ook voorzien van verwarming en verlichting. Hierdoor kunt u in de koudere maanden en als het donker wordt nog heerlijk onder uw overkapping zitten. Rondom in de goot kan een LED-strip worden geplaatst die uw overkappen sfeervol belicht. Voor verwarming in uw terrasoverkapping maken wij gebruik van de topproducten van Solamagic en Heatscope.

Montage

De montage van onze overkappingen doen wij zelf bij u thuis. De staanders van de overkapping worden altijd in beton vastgezet, want ook uw overkapping moet staan als een huis! Op de overkapping plaatsen we ook altijd een afvoer die het water van de lamellen opvangt en doorstuurt naar de staanders.

Kosten maatwerk lamellen terrasoverkapping: 5 voorbeelden

Voor onze maatwerk terrasoverkappingen met lamellen dak bieden we 3 verschillende modellen aan. Deze modellen zijn de basismodellen, de premium modellen en de topmodellen. Alle modellen zijn voorzien van een lamellen dak. Een uitschuifbaar lamellen dak is mogelijk voor de premium en de topmodellen. Het verschil tussen de modellen zijn onder andere de afwerking, de dikte van de profielen en de mogelijkheden qua afmetingen. Het verschil is pas écht te ervaren in het echt, dus we laten het graag zien in onze showroom. Om u alvast een beeld te geven van de prijzen hebben we prijsindicaties gemaakt voor de verschillende modellen.

Maatwerk overkapping met draaibare lamellen

Alle prijzen zijn inclusief montage en BTW.

Basismodel
3500 x 3000 mm

Prijsindicatie: €11.500

Premium model
3500 x 3000 mm

Prijsindicatie: €13.000

Topmodel
3500 x 3000 mm

Prijsindicatie: €16.500

Maatwerk overkapping met wegschuifbare lamellen

Alle prijzen zijn inclusief montage en BTW.

Premium model
3500 x 3000 mm

Prijsindicatie: €15.000

Topmodel
3500 x 3000 mm

Prijsindicatie: €20.000

Kosten screens en wanden

Prijzen zijn inclusief montage en BTW

  • Glazen schuifwanden: € 11.500
  • Ritsscreens: € 5.500,-
  • Schuifpanelen met houten lamellen: €15.000

Uw maatwerk lamellen overkapping van SunCircle Projects

Wilt u een maatwerk lamellen overkapping voor uw terras? Dan kunnen wij u verder helpen. Doordat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom bent u welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

Bezoek onze showroom